Home » Onderhoud

Onderhoud

Herstel, bestrijding en preventie van mosgroei

Algen en mossen zorgen ervoor dat het riet wordt afgesloten van de buitenlucht waardoor het meer tijd nodig heeft om te drogen. Doordat het riet vochtiger is kan het in zeer korte tijd drastisch in kwaliteit achteruit gaan. Het riet wordt zacht en vergaat. U kunt dit proces vertragen door uw dak goed te onderhouden.

Wij voeren alle onderhoudswerkzaamheden uit, waaronder:

  • Preventief spuiten tegen algen en mossen
  • Mossen verwijderen (dak scheren)
  • Reparatie

Preventief spuiten tegen algen en mossen

Algengroei kan worden vertraagd door behandeling met een biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel. Om de kwaliteit van uw rieten dak te waarborgen is het verstandig om dit jaarlijks te herhalen. Het beste resultaat wordt behaald wanneer uw rieten dak goed droog is (in de maanden april t/m september).

Mossen verwijderen (dak scheren)

Mossen moeten handmatig verwijderd worden (met een heggeschaar). Hierdoor worden alleen de mossen en de aangetaste rietlaag verwijderd. Na het scheren is het verstandig om te starten met het preventief behandelen van uw rieten dak met een biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel.

Reparatie

Wij voeren alle voorkomende reparatiewerkzaamheden uit, zoals lekkages als gevolg van storm- en vogelschade. In geval van lekkage zijn wij 24 uur per dag bereikbaar om zo nodig de lekkage direct te verhelpen.